Inga genvägar

Anna Lindberg
Anna Lindberg

Just nu befinner jag mig i Bergen på utbildning med en rysk simhoppstränare. Anledningen till att jag är här är att jag till viss del är anställd på Svenska simförbundet för att arbeta med svensk simhoppnings utvecklingsarbete. Jag står bakom det konsekventa, noggranna och extremt hårda arbetet som den ryska modellen förordar, det finns inga genvägar. Jag brinner fortfarande för simhoppningen och vill gärna bidra och dela med mig av mina erfarenheter.

Förutom att arbeta med svensk simhoppning ägnar jag mig åt en hel del andra uppdrag som egen företagare, som anställd på Steamship group i Växjö, ordförande i SOK´s Aktivas Kommitté och med ledarutveckling i Mitt bästa LedarJag tillsammans med Sandra Ruuda.

För drygt ett år sedan höll jag en föreläsning för ett företag i Växjö. Några dagar senare blev jag uppringd av Sandra Ruuda. Sandra hade varit och lyssnat på min föreläsning och ville förutsättningslöst träffas över en lunch. Sandra har själv en bakgrund från idrotten, både som aktiv och ledare och förstod mycket väl vad jag pratade om i min föreläsning. Vikten av att vara väl förberedd, göra jobbet på bästa sätt varje dag och att inte lämna något åt slumpen. Relativt snabbt kom vi fram till att vi ville göra något tillsammans. Våra erfarenheter av bra och mindre bra ledarskap ledde oss ganska snabbt in på det spår som tagit oss till vår ledarskapsutbildning Mitt bästa LedarJag.

Mitt bästa LedarJag, kursledare Sandra Ruuda & Anna Lindberg

Vi hade på var sitt håll sett ett behov av en ledarutveckling som ger mer än en traditionell utbildning. Vi ville utveckla en utbildning som bygger på att GÖRA! Genom att arbeta strukturerat så får du förutsättningar att utvecklas från nuläge till nyläge.

I Mitt bästa LedarJag arbetar vi med en mängd olika verktyg som ska vara till hjälp i planeringsarbete, struktur och i att vara väl förberedd inför olika prestationer, stora som små. Kursen bygger på fyra kurstillfällen, heldagar. Mellan träffarna arbetar kursdeltagaren med de olika verktygen. Varje vecka skickar kursdeltagaren in en veckouppföljning till oss kursledare som vi ger återkoppling på.  Det innebär att vi varje vecka går igenom hela varvet i en förbättringsmetod som bygger på Planera- Genomföra- Följa upp och Förbättra.

Nästa vecka påbörjar vi andra kursstarten av Mitt bästa LedarJag!

 

 

Kommentar

  1. Är övertygad om att du har helt rätt i att det inte finns några genvägar och den insikten i kombination med den ryska modellen har säkert bidraget till dina framgångar. Min farmor sa alltid “genvägar äro senvägar” och min mormor sa “det syns aldrig hur snabbt du har virkat, däremot hur noga du virkat. Två kloka kvinnor jag såg upp till mycket. Om de anammande den ryska modellen eller ej kan jag däremot inte bekräfta eftersom båda tyvärr gått ur tiden. Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *