Utvecklar mig varje dag

Anna Lindberg
Anna Lindberg

Tillbaka i Växjö och en ny vecka med nya möjligheter! Tänk att livet efter en lång elitidrottskarriär har så mycket att erbjuda, jag njuter varje dag.

Jag har fått möjligheten att arbeta med människor och arbetsuppgifter som utvecklar mig varje dag. Jag träffar nya människor och utvecklar mig själv inom nya områden som jag aldrig tidigare berört.

Förberedelserna inför andra kursomgången av Mitt bästa LedarJag som startar på torsdag är i stort sett klara. Jag har idrotten att tacka för mycket, inte minst för strukturen som gör det möjligt att ha många bollar i luften. Strukturen att få ihop vardagen med småbarn, ett antal arbeten som jag njuter av varje dag, tillsammans med hemsysslor och tid till fysisk aktivitet och god sömn. Det är inte helt lätt, jag misstänker att det är fler än jag som känner likadant.

Som elitidrottare planerade jag de flesta av dygnets timmar varje vecka för att få med allt det som var viktigt för att jag skulle kunna prestera på topp och må så bra som möjligt. Veckoschemat finns med mig även idag och det är det som strukturerar upp min vecka för att jag ska prioritera rätt saker.

Veckoschema, struktur och balans i vardagen är något som finns med genom hela Mitt bästa LedarJag. Kursdeltagaren arbetar varje vecka med ett veckoschema som följs upp och utvärderas.

Som elitidrottare, chef, ledare eller medarbetare ställs vi inför en mängd olika situationer då det gäller att leverera och prestera på ett eller annat sätt. I Mitt bästa LedarJag identifierar och prioriterar vi olika prestationer för att veta när vi ska vara på topp och för att vi ska veta hur viktiga prestationerna är i förhållande till varandra. Det går inte att alltid vara på topp men om vi är väl förberedda så ökar chanserna för att vi ska kunna vara väl förberedda när det gäller som mest. För vad är bättre än att kunna njuta som bäst när det gäller som mest! Det kan vi bara göra om vi är väl förberedda.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *