Kan man på riktigt förändra det som är, även om man sitter fast i ett riktigt skitläge?

Lili Öst
Lili Öst

Attraktionslagen?
Ja, några av er har kanske hört talas om den, andra har den helt gått förbi… Oavsett, så fungerar den som den gör – oavsett vad vi tänker, tycker eller tror… Det är därför jag tänker att det är ett vinnande koncept att ta reda på så mycket som möjligt om denna lag och hur den fungerar, så att vi kan dra positiv nytta av det som vi ändå inte kan bortse ifrån.

2012 skrev jag boken Jag blir vad jag tänker, som är en blandning av en insikts och feelgood bok samt ett kraftfullt verktyg för den som vill skapa självinsikt och göra en positiv förändring och/eller förädling i sitt liv. I boken blandar jag det beteendevetenskapliga med läran om attraktionslagen i en blandmetodik som jag skapat, byggd på bland annat kommunikologi, NLP, KBT, mindfulness och ren beteendevetenskap. En metodik som jag kallar AHA-metoden. Ett beskrivande namn eftersom det är precis så den fungerar. Man får en massa AHA-upplevelser när man börjar jobba med sig själv på detta vis, som ligger till grund för att man plötsligt förstår hur saker och ting hänger ihop på ett nytt sätt. Så man kan skapa en förändring av det man inte är nöjd med och en förädling av det man vill ha mer av.

Nu i vecka 2 och vecka 4 drar jag och min vapendragare Nina Rönnberg från Maxim Event igång ett nytt utvecklingskoncept för kvinnor, baserat på min bok. Där man tillsammans med sina väninnor eller kvinnliga kollegor skapar sitt kraftteam som kommer att ingå i en större samlingsgrupp och som träffas IRL under fyra tillfällen. Under ca 2 månader kommer man jobba sig igenom boken, både individuellt och i grupp. Och när man gått hela kursen har man fått en djupare förståelse för sig själv, sitt liv och sina möjligheter och en full verktygslåda att skapa sitt bästa liv med framåt.
Konceptet föddes för att så många aviserat att de saknat bollplank och samtalspartners när de satt igång sin egen personliga utveckling, vilket har gjort många ensamma i sin strävan efter att växa som människa. Vi är trygghetstörstande vi människor, så när någon närstående börjar lära sig saker de inte vet känner många sig hotade och börjar förminska den som försöker växa av ren rädsla. Rädsla som baseras på att de vet var de är i relationen nu, men inte vet hur viktiga de kommer vara i relationen om partnern/vännen också börjar lära sig saker som de inte har någon aning om… När man då skapar ett kraftteam har man ett gäng kvinnor som är på samma ställe i processen som man själv är, vilket gör att alla kan hjälpa varandra OCH sig själva att växa! I en miljö där alla har som intention ATT växa. Vill du veta mer om detta maila mig på lili@liliost.se så skickar jag info. Vi drar igång konceptet i Stockholm, men om vi får ett tillräckligt stort intresse ute i landet, så kommer vi åka på turné med detta under våren. Vi har redan fått massa propåer att det finns ett genuint intresse, så jag hoppas att jag kan intressera även dig. 🙂

slogan

 

Så, tillbaka till överskriften. Kan man förändra ett skitläge? Det är en befogad fråga eftersom så många lever ett liv som de verkligen inte önskar sig, men likväl är fångna i. Om man tittar på hur världen ser ut just nu och även historiskt, så lever en på tok för stor del i misär, krig och svält. Den frågan är oerhört stor och svår, så jag tänker inte riktigt börja där. Utan bland vanliga människor som du och jag som fastnat i ett låst läge som de inte tror de kan ta sig ur.
För vi kan ta oss ur ett riktigt skitläge, på ett sätt som de flesta inte haft någon aning om, för då hade de vänt sin situation för länge sedan! Det är egentligen enkelt i sak,  men oerhört svårt att få till om man fortsätter att fokusera på det sätt som skapade det man vill komma ifrån… Saken är, att även om jag inte vänder mig globalt så är det samma sak för alla, samma enkla regler – oavsett religion, etnicitet, kön, lönestatus eller ålder. Attraktionslagen i sam- eller motarbete med vårt tanke-,- känslo-, och handlingsfokus påverkar hur vårt liv blir. Oavsett vad vi föds in i, eller dras in i, så kan vi skapa en skillnad genom att bli medvetna om att vi är energivarelser, i ett energiuniversum. Och att energi är oförstörbar – men förändringsbar i allra högsta grad. Det är DET som vi behöver bli nyfikna på för att skapa något som skiljer sig från det som ÄR!

Jag kan bara konstatera en sak:

  • Fortsätter du göra på samma sätt som du hittills gjort – kommer du fortsätta få samma resultat du redan får!
  • Fortsätter du tänka på samma sätt som du hittills gjort – kommer du fortsätta få samma resultat duredan får!
  • Fortsätter du känna på samma sätt som du hittills gjort – kommer du fortsätta få samma resultat du redan får!

Är det en god nyhet? Eller vill du se en positiv förändring både i ditt eget liv, såväl som runt omkring dig. Följ med mig dessa veckor på maqt.se® och så ett frö till något fantastiskt i ditt liv. Du hittar mig även på Finest.se där du hittar blogginlägg från flera år tillbaka gällande precis detta jag skriver om här och på 1,6 & 2,6 miljonerklubben.eu Hoppas jag gjort dig tillräckligt nyfiken på vad DU kan skapa för skillnad i ditt liv!

Om ditt svar är JA – varmt välkommen tillbaka!

With Love/Lili

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *