Vår viktigaste tillgång är också vår största bristvara

Per Frykman

“Your professional reputation has come into focus
in every corner of your business and work life”
MIT Technology Review

Min resa som entreprenör har tagit mig från att arbeta med personliga varumärken till individers professionella rykte och jag får ofta frågan varför. I själva verket så är de två olika områden och att arbeta med begreppet reputation – ditt professionella rykte – har varit långt mer effektivt. Och framför allt så har jag sällan sett så stora möjligheter.

Personliga varumärken har länge varit populärt och handlar i huvudsak om vad jag säger om mig själv, medan reputation bygger på hur du, dina talanger och handlingar uppfattas av andra. För mig har detta varit långt viktigare.

Varför är då ditt reputation så avgörande?

Oavsett vilket professionellt mål som du har, vilket projekt du är involverad i, vilken position som du än har, så cirkulerar allt kring ditt reputation. Det är den idag helt avgörande nyckelfaktorn som du bör hantera, kartlägga, expandera, leva och marknadsföra.

lock-1673604_1280

Låt oss titta på fyra skäl varför reputation är din i särklass viktigaste tillgång för din framgång som konsult, entreprenör, ledare, politiker och för din professionella utveckling.

▶︎ En stor majoritet av besluten om dig fattas när du inte är närvarande – det som är närvarande är ditt reputation. Det är när dina uppdragsgivare diskuterar om man ska hyra in dig, ge dig det spännande projektet, uppdraget eller om man kommer att investera i dig, alla dessa avgörande ögonblick i ditt professionella liv. Det är hög tid att ta en större kontroll över denna process.

▶︎ Ditt reputation skapar förväntningarna kring vad du kan åstadkomma och hur du kommer att göra det. Detta är anledningen till varför du blir anlitad eller varför man röstar på dig. Kan något vara viktigare? Jag är förvånad att detta ännu inte har högsta prioritet idag.

▶︎ Ditt reputation summerar dina resultat och sättet som du har skapat dem på under de senaste åren. Det indikerar din potential – vad du verkligen är kapabel att åstadkomma i rätt omgivning. För att få tillgång till din fulla kapacitet så behöver du kartlägga den och inte slå dig till ro med mindre.

▶︎ Ditt reputation hjälper dig att bli personen som man lyssnar till, litar på, hyr in eller röstar på. Din expertis kan inte längre stå ensam eftersom den i sig inte garanterar något. Du behöver överföra den till handling med ett framgångsrikt resultat med en perfekt mix av din expertis, erfarenhet och dina unika kvaliteter. Allt samlas i ditt reputation där du får ”hela paketet” introducerat på ett trovärdigt sätt. Din CV gör inte längre jobbet.

Vår viktigaste tillgång är också vår största bristvara
Alla som jag möter idag håller med om hur avgörande deras reputation är för att nå framgång, men ytterst få är medvetna om hur deras eget reputation ser ut eller vilka möjligheter som det skapar.

Att känna, leva och utveckla sitt reputation bygger förtroende. Idag ser jag tyvärr ständiga exempel på problem med att skapa just detta förtroende, eller hur det snabbt kan raseras.

 

Profilbild

Per Frykman,
Reputation Adviser

Your Professional Reputation YPR AB

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *