Nya möten – bästa källan till möjligheter!

Lilian Arturén, entreprenör och designer

Efter en intensiv start på veckan ska jag nu sätta mig och pränta ner bloggtankarna jag haft i huvudet sedan förra veckan… Morgonsolen strålar in genom det nyrenoverade köket och jag sitter här med mitt morgonkaffe och känner mig fortfarande så jäkla nöjd med köket och möjligheten att kunna sitta här denna fantastiska morgon.

Den allra största fördelen som egen företagare är att kunna planera sin egen tid, även om den oftast är fullproppad med saker som ska fixas och deadlines av olika slag.
I början på veckan var jag i Tyskland för att träffa min nya säljagent som sitter i Düsseldorf. Det var minst sagt ett intressant möte! När jag klev in i det tjusiga showroomet som låg på Düsseldorfs bästa modegata, möttes jag av en ärrad Keith Richard kopia som antagligen var en riktigt cool kille under 80-talet. Erfarenheten och kontaktnätet gick dock inte att ta miste på och han var precis så där tyskt korrekt, rakt på sak och faktiskt väldigt entusiastisk över vårt kommande samarbete. Möjligheterna om man kommer in på den tyska marknaden är ju hisnande, men lika pirrigt då det är en enorm utmaning. Så självklart var det viktigt att kunna känna ett förtroende för den här lille skinntorra mannen. Vi satt och diskuterade och planerade så efter 3 timmar kändes det som att vi hade en bra plan för vårt kommande samarbete.

På kvällen tog vi en gemensam middag. Efter att han intagit 4 gin & tonics till maten (jag höll mig till vin) och jag lyssnat på en mängd historier om sidoprojekt som bl a innefattade en ny design av toalettstolar som innebar ett lättare sätt att tömma tarmen (!!) hade jag en splittrad syn på min lille Keith.
Antingen var han ett kreativt geni – en tusenkonstnär som kan hålla i helt olika projekt samtidigt och ändå vara trovärdig. Det är ju faktiskt min egen livsfilosofi.. Eller så var han en spritt språngande galen alkoholist. Jag hoppas och tror på det första, han hade flera anställda säljare under sig som backup som kändes betryggande. Fortsättning följer med min tyska lansering som känns ändå mer pirrigt spännande efter mitt Tysklandsbesök. En ny kontakt är det i vart fall som innebär ett hav av möjligheter!

Är det något som verkligen kännetecknar ett entreprenörskap, så är det möjligheten till nya kontakter! All mark framåt är otrampad och ingen går före för att bana vägen. Man måste ge sig ut i det okända och knacka dörr, göra sig obekväm, ta många nej på vägen för att hitta guldkornen.
De senaste åren har jag mött fantastiska människor, några som antagligen blir vänner för livet. Ett arbete utan kollegor innebär att man får skapa sina egna kontaktytor och hitta arbetspartners på andra sätt.

I höstas stötte jag på några duktiga kvinnor som alla driver sina egna bolag. Vi träffas sedan dess och bollar idéer, snackar problemlösningar, tipsar varandra om allt från webblösningar, ekonomitjänster till gemensamma events. Nyckelordet är samarbete, helt fritt från konkurrenskänsla. Eftersom vi alla driver våra egna verksamheter, blir det aldrig någon som försöker bossa eller ta åt sig äran för någon annans idéer. Samtidigt sliter vi alla med samma typer av problem som vi stöttar varandra i. Vi motbevisar myten om att kvinnor inte kan samarbeta varje gång vi ses. Myten som förövrigt är både korkad och helt felaktig, samarbetssvårigheter är definitivt inte könsbetingat, jag har många exempel på det!

Nu är det snart dags att ta upp telefonen igen och börja ringa runt för att fixa inför nästa veckas outlet-event i Göteborg. Veckan därefter bär det av till Växjö för att öppna upp en Pop-up butik! Kul och mycket jobb på samma gång. Men jag hade aldrig klarat av det utan att ta hjälp av ett gediget kontaktnät som jag samlat på mig. Mitt bästa egna kapital!

Men först en tur till Blåkulla!
GLAD PÅSK!

/Lilian

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *