Hur ska jag kunna sluta shoppa?

Heej på er!

Hoppas att ni har fått en bra start på veckan?

Vad är era bästa tips för att kicka igång veckan? För mig är det kaffe och att skriva att göra listor. 🙂

 

Vi älskar väl alla shopping, speciellt vi kvinnor, eller? Men det är ju helt enkelt inte hållbart att vi shoppar och konsumerar så mycket nya kläder som vi gör idag. det måste strypas, så är det bara.

Säg vad ni vill om Greta Tunberg, men hon har rätt i mycket som hon säger. Meeeen vi vill ändå känna att vi ibland kan unna oss något nytt, och speciellt nu när hösten precis har dragit igång. Då tänker kanske du och jag att “hur ska jag kunna sluta shoppa när det finns så mycket snyggt och jag inte längre har något att ha på mig”.  Det som jag har börjat göra mer och mer är att shoppa second hand, jag tänkte tipsa om två ställen där jag både har köpt och sålt mina kläder och prylar på. Även second hand butiker kan ha utbud men nja,  jag har föredragit de som är online. 🙂

Denna underbara tröjan är köpt second hand, Örhängena är helt i silver. (Vilket betyder att det kommer hålla hela livet) från mitt eget märke By Elsa du hittar dem här: https://www.byelsasweden.com/shop-online/cross-earrings-mini-1

Solglasögonen är från Chanel (köpta i Italien 2015 och jag vill ha dem så länge jag bara kan), I LOVE THEM!! (Helst livet ut)

 

Här kommer mina second hand tips som båda två är Online:

https://www.sellpy.se

Fördelen med att köpa: Billigt och du sparar sååå mycket på miljön, till skillnad från att gå till HM eller ZARA!

Nackdel med att köpa: Du kan inte riktigt veta vad du får, förens du har fått hem det, tyvärr. Ibland kan det vara något bättre än du trodde och ibland kan det vara sämre än vad du först trodde. (Det har hänt att jag skickar tillbaka plagg och säljer dem i min egen Sellpy. Eftersom att returer är krångliga på Sellpy. Så testa och beställ, ibland har du tur och får hem ett fynd men ibland är det inte lika bra…

Fördelen med att sälja: Du slipper göra allt själv. SÅ SKÖNT! De skickar hem en påse i brevlådan, sen fyller du påsen, du bokar upphämtning och sen kommer dem och hämtar påsen vid din dörr, och sköter därefter allting. När sakerna är sålda så delar dem vinsten med mig och jag får pengar rakt in på kontot.

Nackdel med att sälja: Sellpy delar på vinsten med dig och de säljer ofta kläderna väldigt billigt och då blir det inte så mycket pengar man tjänar på det. Dessutom tar det typ 2 månader (just nu) från att de hämtar din påse tills att de ligger ute till försäljning.

 

Facebook – Marketplace

Fördel med att köpa: Samma som Sellpy, Billigt och du sparar sååå mycket på miljön, till skillnad från att gå till HM eller ZARA!

Nackdel med att köpa: Att du måste (oftast) bestämma träff med säljaren, ofta hemma hos säljaren.  Om inte säljaren vill skicka. Och då måste du som köpare stå för dyr frakt.

Fördel med att sälja: Att du sätter dina egna priser och får hela det priset själv ner i fickan, facebook tar ingen avgift för annonsen.

Nackdel med att sälja: Att du inte alltid kan lita på att köparen verkligen kommer när ni har bestämt (det har hänt mig). Att du själv måste göra allt arbete med foto och att lägga upp annons. Sen  måste du ha kontakt med alla oseriösa köpare som ofta kan dra sig ur..

(inget samarbete)

 

Ha en fin dag nu och shoppa loss, men shoppa smart.

Elsa

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *