Två steg fram och ett steg tillbaka

Hjärntrött, vadå alla är väl trötta ibland?

Jag drabbades av hjärntrötthet efter att jag fick hjärtstopp. Jag har faktiskt haft över 40 stycken hjärtstopp. Det var ett utav dem stoppen som jag fick innan jag hade fått min pacemaker (ICD) med hjärtstartare, som gjorde att jag fick syrebrist i hjärnan, därav hjärnskadan. Då hade jag inga hjärtslag, dvs inget nytt syre som pumpades runt i min kropp, på över en hel timma. Det var från det tillfället som hjärntröttheten drabbade mig.

(Ni kan läsa mycket mer om allting i min bok som jag är aktuell med nästa sommar)

Symtom som vinglig och snurrig

Jag precis som alla andra kunde känna mig trött/seg även innan stoppet, men denna tröttheten var något helt annat, det märkte jag snabbt. När jag blir hjärntrött så brukar det te sig på lite olika sätt, jag kan bli snurrig, virrig, se dåligt,  det kan kännas som att allting i huvudet snurrar, jag kan börja sluddra, tappa ord (eller får bara fram dem på engelska),   sämre balans och kan vingla till, (till och med ramla, men det är för att jag kanske inte alltid är så försiktig som jag bör vara), jag får sprängande och tryckande huvudvärk över hela huvudet och det känns nästan som att hjärnan kokar. Min pojkvän Timmy började känna på min panna när jag var hjärntrött och insåg att jag då känns väldigt varm och nästan febrig i pannan just när jag blir hjärntrött.

Min hjärntrötthet gör att jag inte kan jobba heltid även om jag jobbar med mitt eget företag. Den gör även så att jag ibland måste boka av eller skippa att boka vissa saker med vänner/ familj för att jag vet att jag inte kommer att må bra om jag pressar mig för hårt och för mycket.

Hur hittar man balans? 

Detta är fortfarande väldigt svårt för mig, (efter 6 år) att behöva rätta mig efter hjärntröttheten. Jag kommer två steg framåt och sen tar jag ett steg tillbaka.

Jag vill ju så mycket!!  

Det är svårt med balans…

Känner du till vad hjärntrötthet är?

Kramis Elsa

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *