Vem är mannen på bilden?

Pernilla Håkansdotter Olsson
Pernilla Håkansdotter Olsson

 

Du är unik! Jag gissar att den tanken mindre ofta far genom ditt huvud: JAG ÄR UNIK! Så osvenskt att tänka så, att tillåta sig själv att tycka bra om dig själv och det du presterar. Jag kommer precis från landet som säger annat, enligt mig då får jag väl tillägga. I USA så uppfostrar man de flesta barn att tro på sig själva, att våga ta plats och hävda sin rätt.. Enligt mig… Jag ser att jag tycker det är bra. I tidig ålder lär du dig att vara social och bli medveten om dina gåvor. I skolan blir du uppmärksammad om du är en god vän, gör något extra bra och så vidare. Det bygger på ett sätt, en annan typ av människor än vad vi gör i Sverige. Här får ingen sticka ut, här är lika samma som bra. Annorlunda är avvikande. Oftast inget positivt..fortfarande enligt mig…

Tokigheter händer. Visste du att Stefan Löven inte gillar dig. Han hytter med fingret och har uttalat sig i utländska tidningar och sagt att vi ska veta hut, att vi inte förstår hur mycket han gjort för Sverige. Jag vet en annan sak: Stefan bör gå en ledarskapskurs! En bas-kurs. Ni vet dom enkla knepen för att få människor med sig, inte mot sig. Trodde det ingick i kursen för nya statsministrar. Jag tänkte även tipsa honom om att ta med vice statsministern Åsa, hon verkar ha en salig rör i sitt huvud. Kallar terrordåd för olyckor och drar konstiga paralleller mellan Auschwitz och flyktingar som drunknar i Medelhavet. Vad ska man säga… Man blir stum, dock inte av beundran utan av förfäran!!! Vad är det vi håller på med? Ingen aning men magkänslan är inget vidare kan jag säga.

Det sägs att en snöflinga aldrig är en upprepning av en annan, ännu märkligare är väl ändå att det samma gäller människor och det föds ju ett par per sekund över jorden så är vad då en snöflinga att bli förundrad över med tanke på vår uppsättning av celler, gener, DNA…

Men på tal om unik: var är du Stefan L! Jag har fasen varken sett dig eller hört dig sen förra året, jag ser bara ditt tillrättavisande finger! Osynligare, räddare, udda satsminister får vi nog leta efter. Enligt mig… Du är ju unik! Vi har bara en statsminister!!! Har du ens varit nere i Skåne och sett vad du ställt till med? Nej, trodde väl inte det! Varje snöflinga sägs vara unik. Hur tänker Stefan kring att varje människa är unik? Ingen aning och jag får säkert aldrig veta.

Solen skiner, det är fullt av vitsippor i Pålsjö skog, Helsingborg… Det gläder mig!

Bless!

0ad09666-9fbe-4786-8ee2-99502d6e080e

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *