För evigt ung! Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Marianne Scheja, skådespelare, manusförfattare och coach

 

Solen lyste för mig idag och gick ner för begåvade unga Tim Bergling och hans anhöriga.

Vill börja med att hylla Avicii. En världsstjärna som alltid kommer att fortsätta lysa genom sin musik. Han blev för evigt ung. Lämnade oss alldeles för tidigt, just när han skulle få njuta av allt slit och sina framgångar. Jag är förkrossad som så många andra. En person som levt ut sin vision, förgyllt tillvaron för så många miljoner människor och åstadkommit så mycket bra i världen på så kort tid. Saknar ord och känner så starkt med hans familj och vänner. Tänker på mina barn med vänner som är DJs, producerar musik, turnerar och har träffat Tim sedan de var små.

Mina älskade barn, Leonard i DJ duon Nause och Rebecca i Rebecca&Fiona

Är ungdom en känsla eller ett utseende? Tid finns ju egentligen inte. Den bara upplevs olika.

Första sommarkänslan väcktes i mig i morse. Ljuset och värmen fyllde mig inuti efter ett år av mörker och sorg då jag förlorat mina älskade föräldrar, min farbror och sju av mina vänner och kollegor. En viktig del av mig dog och fylldes av ett tomt och smärtsamt hål. Livet stannade inte bara, utan tog på ett sätt slut… Men ljuset har nu kommit och jag kan känna hur jag fylls av kärlek till mamma och pappa, alla fina lyckliga stunder och äventyr, all kärlek och omtanke som de gav mig och alla runt dem. Fina minnen som jag samlat som skatt på skatt som gör mig rik. Känner mig ung inuti igen.

Efter att ha parkerat mig själv och mitt skapande i många år då jag hjälpt och prioriterat andra, har jag nu äntligen flow i mitt skrivande. Det är så mycket berättelser som ligger på hög att jag höll på att sprängas ett tag. Jag kan bara inte dö, för jag känner ett kall och brinner för att berätta allt viktigt jag vill ge andra. Jag tänker så ofta på vad jag vill ge, göra och skapa åt andra att det är som om jag aldrig förväntar mig att få något själv. Jantelagen och Luther ligger som ett filter över mina förväntningar. Tro inte att du är något. En flicka ska vara tyst och skötsam och omtänksam.

Håll inte inne dina visioner! Vänta inte en dag med att göra det du verkligen vill.

Duktig flicka ska vara männen till behag, lärde jag mig omedvetet att tro på tills jag senare i livet tog av mina höga klackar, korta kjol och för tajta jeans. Ändå var jag en sån tjej som slog ner en elak kille i skolan och hängde i trädkronor eller hoppade isflak ute på havet med killarna.

Kluven i två. Den tuffa och den väna kvinnan. Jag vårdar som sjuksköterska, terapeut och regisserar och styr med hela handen i olika TV- produktioner med bilkrockar, action, stuntar, vapen och till och med viggenplan i Anders Limpars resa två år framåt i tiden.

Idag har jag i alla fall verkligen fått känna mig uppvaktad, uppskattad och respekterad.

När jag hade fyllts av vårsol, känt några klienters styrka återvända efter svår ångest och depression i KBT hos mig i terapilokalen och själv varit och dansat en timme, fick jag ett sms; ”Kan jag hämta dig om 20 min? Jag vill bjuda dig på en höjdarlunch!” Jag släppte allt och hon skjutsade ut mig till Kaknästornet. Jag blev turist i min egen stad. Helt magiskt! Hon visste att jag aldrig hade varit där uppe och sett denna vackra utsikt. Vi skulle prata visioner och planera projekt. Vilken briljant inspiratör hon är, Pernilla Westberg.

Inte bara klok, rolig och seriös utan även snygg och vältränad. Hon är faktiskt PT och lever bl.a. på att träna sig och andra men hon lever som hon lär. En fantastisk sund förebild. Dessutom är hon en idéspruta och organisatör och vi arrangerar nu ledarskapsträning, event och inspirationsresor med inre och yttre styrketräning tillsammans som ni kan boka in framöver.

Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Efter den härliga lunchen och ytterligare terapisamtal, kom jag upp i lägenheten och möttes av nästa positiva överraskning – blomsterbud med en stor bukett blommor från min dotter som är i LA på turné. Hon har gett mig ett abonnemang så varannan vecka får jag en enorm bukett som lyser för oss i två veckor. Vilken fin present! Bra tips till alla som vill visa omtanke för någon speciell person.

Fylld av kärlek och lycka chockades jag som så många andra av den förfärliga nyheten om Tim Bergling och vill tillägna honom denna fina bukett. Allt han skapat ska alltid inspirera mig!

Hoppas att ni alla får inspireras och leva ut era visioner medan ni kan.

Text ur “Wake me up” Avicii

 

// Marianne

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *