En vanlig dag i mitt liv…

Jag får ofta frågan, ”hur ser en dag ut i ditt liv”, och jag brukar då svara ”det finns inga vanliga dagar, eller rättare sagt inga dagar som är likadana i mitt liv och arbete”.
Följdfrågan då brukar bli, ”Okej, men hur ser en vanlig vecka ut?” Svaret blir i detta fall, samma som ovan…
Lättast för att beskriva mitt liv och det jag gör, är att beskriva ett helt år, i stora drag. För ingen dag, vecka eller tom månad är sig lik när det kommer till livet som racingförare.

I stora drag kan man säga att min årscykel inte är som alla andras, d v s från 1 januari till 31 dec. Jag skulle snarare säga att man kan dra sträcket vid ungefär oktober, även om det inte heller riktigt stämmer.
I oktober fram tills säsongen börjar nästa år, någonstans runt april, så pågår arbete att få ihop budget för att kunna tävla på högsta nivå.
Detta är dock inte hela sanningen, för redan tidigare under årets gång har diskussioner och möten skett inför nästa år, men man kan säga att det hela görs 100% klart under denna tidsperiod. Oftast brukar för min del november/december vara lite av en lugnare period, för att sedan januari till slutet på mars vara full fart med arbete som förarinstruktör.

I vanliga fall befinner jag mig i Åre under denna period, och arbetar nästan varje dag som instruktör. Där brukar dagarna vanligtvis börja vid 07.30 – 08.00 med körning fram till 16.00. Då ska först bilar roddas fram och tillbaks, för att sedan ta emot nästa grupp gäster, hälsa dem välkomna och äta middag med dem 20.30 – 23.00.
Samma visa blir det för nästa dag, så som ni förstår blir det en hel del långa dagar.

Denna period må vara tuff, men det är också den som gör att jag sedan resten av året kan ha fler lediga dagar för att kunna fokusera på racingen. Dessutom har jag fantastiska arbetskollegor som gör jobbet så mycket roligare.
Alla resonerar vi olika, men jag väljer hellre ett mer slitsamt jobb med fantastiska kollegor, än ett häftigt, flashigt jobb men där man inte trivs med personerna ikring sig.

Foto: PWR Racing, Joakim Åström

Väl i april drar racingsäsongen igång, med allt ifrån förberedelser, planering, seatfitting (formgjuter stolen så man sitter så bra som möjligt), tester osv. Sedan från april till oktober så är det full race-säsong, som då innehåller fler tester, race, fler möten, event för samarbetspartners, fortsatt mailande, planering för antingen dessa event eller som sagt planering inför nästa år.
Inte att förglömma har vi även den fysiska såväl som mentala träningen som ska upprätthållas!

I denna period kan jag ena dagen vara så ledig så jag knappt vet vad jag ska göra, för att nästa maila och ringa järnet. Andra dagen förbereder jag inför race-helg med att studera film och data, och sedan är det full speed under race-helgen, för att i nästa dag spela in tv/radio och göra intervjuer. Som ni ser, väldigt varierande!
Detta innebär att jag under tävlingssäsong har mer påfrestande perioder, och ibland mindre. Tuffast är helt klart under vintern, men som sagt, detta för att under säsong kunna ha det lugnare och därmed lägga 100% fokus på min sport.

Men för att ni ska få någon inblick i hur det kan vara, så får ni här min gårdag, och idag:
Igår var jag på möte med Red Bull på förmiddagen och planerade roliga saker dels inför 2019, och dels planering av en del event nu i slutet av hösten 2018.

Det blev ett lite längre möte, så efter en gemensam lunch tog jag tunnelbanan tillbaks till min lägenhet (fick frågan en gång om jag verkligen åker tunnelbana, och klart gör jag det!) för att sedan ta bilen ut till Södertälje och prova om det går att köra med 17 tum fälgar på min SEAT Cupra. Detta inför ett event som vi planerar för vintern 2019.
När väl detta var klart styrde jag kosan tillbaks till lägenheten, för att påbörja packning inför kommande resa till Hemsedal och senare Red Bull Ring.

Till helgen ska jag nämligen vandra i Hemsedal med några kompisar, och nästa vecka ska jag jobba som instruktör på ”Ladies Race Day” på Red Bull Ring. Ett event som organiseras av Project Spielberg, ett dotterbolag till Red Bull, där alla deltagare på köreventet är kvinnor! Superkul tycker jag såklart 🙂
Dagen igår avslutades med klättring och sen middag med mamma kom på besök.
Idag då? Idag sitter jag på tåget mot Karlstad, och kombinerar resandet med telefonsamtal, mailskrivande och som ni märker skrivande för bloggen.

Som sagt, ingen dag är sig lik…

I nästa inlägg tänkte jag skriva om vikten av balans mellan racingfokus, och det helt vanliga livet med vanliga aktiviteter, vänner och familj. Hur jag ser på det, vad jag värderar och vad som är viktigt för att jag ska känna mig i balans.

 

Till dess, allt gott!
// Mikaela

 

Kommentar

  1. Hej Mikaela!

    Vad tycker du om FIAs nya W Series för kvinnor, och är det en serie du själv har ögonen på inför 2019?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *