Att föda barn på Panzisjukhuset i DR Kongo

Läkarmissionen

Panzisjukhuset i mars. En ny liten människa föds. Förlossningsavdelning är stor. Varm. Trasiga sängar, fula landstingsfiltar som det står Örebro på.
Jag får en klump i magen när jag ser dem. Tänker att filtarna från min hemstad nu omfamnar dem som inget har, som gått långa vägar för att  föda i säkerhet, gratis i skydd av utbildad personal och ömma händer.

1

2

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvinnorna härinne är lyckligt lottade. De sitter rakryggade i sängarna i den stora lokalen.
På BB Stockholm har man eget rum med vägghängd platt-TV och helkaklat badrum. Här på Panzi delar man. Inte bara utrymmet utan även erfarenheter och glädje. Man vaktar varandras barn, ligger nära, pratar och umgås.

Jag lånar ett barn, bär omkring det i salen. Gråten sitter i halsen. Inte för det är fattigt och ingen TV är inom synfält. Utan för att jag gläds över att de här barnen får leva, får vaccin och en bra start.

4 3

 

 

 

 

 

 

 

 

På söndag är det Mors Dag. Via Läkarmissionen kan du ge bort den mest fantastiska present jag vet.

Att för 150 kronor låta en medsyster få föda säkert här på Panzisjukhuset i DR Kongo eller i Tanzania. Blir det så mycket mer solidariskt än så? För det hade väl du velat? Inte  föda hemma på köksgolvet utan en chans till eftervård för bebis eller dig själv om något händer.

Hundratusentals kvinnor dör när de ger liv. Du kan stoppa det.

9

Pengarna kommer fram.

Jag vet.

För jag var där.


/ Lotta Gray, Ambassadör för Läkarmissionen

lm_logo_1200x630

Sms:a Morsdag 150 till 729 72 eller gå in här för att köpa en förlossning i morsdagspresent.

 

Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *