Verklighetens hjältar

Läkarmissionen

 

Dr Neema Rukunghu och Dr Freddy Bukenyera möttes under läkarutbildningen i Bukavu i Kongo för 17 år sedan. Idag är de gifta, har fem barn och är båda otroligt viktiga pusselbitar inom den kongolesiska vården.

 

 

 

 

 

 

Neema är läkare på det berömda Panzisjukhuset, där hon dagligen möter och vårdar kvinnor och barn som blivit utsatta för ohyggligt sexuellt våld. Freddy arbetar mer administrativt med att bygga ut det kongolesiska hälsovårdssystemet så att fler människor kan få hjälp.

Tillsammans förbättrar de situationen för tusentals kvinnor och barn i Kongo.

Panzisjukhuet. Fotograf: Hans Jörgen Ramstedt 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ Emelie Gunnarsson, praktikant/kommunikatör Läkarmissionen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *