Från slott till koja..

Natalia Sami Pšajd,
entreprenör, inspiratör och coach

 

Flytt till bostadsrätt, en helt ny start.

Jag bodde i ett magiskt hus som jag älskade från topp till tå. Hade förmånen att få renovera huset och sätta min prägel hela vägen. Sålde det för några år sedan då det blev lite orimligt att reda ut att leva halvtid i Sthlm, resande i tjänsten och få ihop livspusslet helt enkelt.

Så flytten gick till hyresrätt på dryga 100kvm och nu har jag köpt mig en lägenhet på dryga 70kvm. Tjoho!

Flytten var ett resultat av flera orsaker, där insikten i att en hyresrätt aldrig kommer resultera i något som i slutändan ger mig någon utdelning. Stor lägenhet som inte nyttjades fullt ut. Omfördela och göra tillvaron enklare. Fantastiskt hur snabbt glädjen infinner sig att återigen få göra mångt och mycket som jag själv önskar.

Rubriken från slott till koja innebär inte att jag är missnöjd med mina val. Utan snarare insikter i hur viktigt mitt hem är. Det har verkligen varit en förmån att bo i Stockholm halvtid och leva lite mer compact-living än vad man behöver göra i en småstad.

2017 avslutades med rensa rensa rensa och forsätter med det in i 2018.

 

Tränar på att reducera möbler, inredning, det materiella och hitta nya lösningar på vardagen. Inser att de extra kvadratmeter jag tidigare haft erbjuder en enkelhet i förvaring och möjlighet till lite lathet om jag ska vara helt ärlig. Att minska antalet saker, kläder och se hur mycket man identifierar sig med det man har runtomkring sig. Otroligt spännande och intressant med tanke på allt jag har sparat under årens lopp. Frågor som dyker upp i samband med det är att hur mycket sitter egentligen i det materiella i förhållande till mina minnen och vad jag identifierar mig med.

En bekant berättade om en månads rensande dag för dag, att varje dag rensa bort något.

Själv är jag alldeles för förtjust i det mesta jag investerat i och utmanar mig själv att sortera bort.

Hur har du det hemma hos dig?

Vad betyder ditt hem och det du äger?

Hur mycket av det materiella behöver vi egentligen?

Funderingar som är aktuella för mig och som ger mig energi till att fortsätta rensa och se vad som verkligen är viktigt.

Njut av en härlig dag och tack för att du följer mig.

Läs gärna mer på www.ravishinglife.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *