Lördag och jobb och alla ska ha råd med glasögon

Idag var jag uppe med tuppen för idag skulle jag jobba! Det är lite surt ibland att jobba när de flesta andra är lediga, men det är ju en del av att jobba med service. Dessutom så är de flesta kunderna på gott humör och inte så stressade på lördagar.
Jag är optiker och driver en liten Specsaversbutik i Värnamo sedan drygt två år tillbaka, och pendlar alltså från Växjö där jag och Wincent bor på Araby. Jag har tagit över befintlig verksamhet förut och det är alltid tufft. Så den första tiden var kämpig även här, mycket som satt i väggarna och mycket som behövde förändras. Men så är det ju alltid och om man bara hänger i och inte ger upp så släpper det. Nu har jag en fantastisk liten verksamhet här som rullar i alla avseenden och det är dags att börja finlira! Den här sommaren t ex har jag testat att lägga upp semesterschemat på ett sätt som är helt utanför boxen i vår bransch, och efter sommaren får jag utvärdera dels hur personalen har upplevt det, men också givetvis hur det har påverkat försäljningen. Förhoppningsvis blir det tummen upp på bägge punkter!
För mig så startade intresset för yrket mycket med bågar, och jag älskar verkligen snygga bågar och har som ni säkert misstänker, ganska många par glasögon. Idag sportar jag en Marc Jacobs med artikelnummer 30769274, en fräsch variant på den i mitt tycke lite uttjatade pilotbågen.


MEN… det som gör att jag stannat på Specsavers i snart tio år är faktiskt inte produkterna eller arbetssättet, utan Specsavers värdegrund. Många känner inte till detta men Specsavers är privatägt och styrs fortfarande i stort av samma brittiska par som startade företaget på 80-talet, optikerna Mary och Doug Perkins. Deras motto är att “alla ska ha råd med glasögon”, och det är en tanke som jag verkligen står bakom till 100%. Vi kan lösa de flesta problem på en liten peng om det kniper och ingen behöver någonsin skämmas för att ha en liten budget hos oss. Säg hur det ligger till så slopar vi säljsnacket med all information om vårt breda produktsortiment och räknar snabbt ut den absolut billigaste lösningen för dig!

På återseende! /Katarina

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *