En fortsättning på gårdagens övning!

Lili Öst
Lili Öst

Välkommen tillbaka!
Börjar du läsa idag, kan jag rekommendera dig att bläddra några dagar tillbaka och börja där, eftersom jag leder läsarna genom en insiktsresa just nu, och självklart vill jag erbjuda denna möjlighet även till dig. I gårdagens blogg gick vi ju igenom positiva och negativa tankefokuseringar, och jag hoppas att du ärligt skrev ned det du kom på både på den positiva såväl som den negativa sidan. Syftet med övningen är att göra dig medveten om vilken sida som är mest representerad och aktiv hos dig på en daglig basis.
Varför – jo för att de spelar en mycket större roll i ditt liv än du förmodligen tror! Ur ett energi perspektiv. För dig som inte helt är med i mitt resonemang, kanske detta låter lite konstigt, någon kanske tycker att det känns flummigt, en tredje kanske känner sig en smula skeptisk… Vanliga reaktioner, men… Get over it!! Vi behöver lära oss något avgörande nytt för att kunna ta de kvantsteg som vi behöver ta om vi ska sluta skapa det som redan är – som sakta men säkert håller på att förgöra både oss själva i smått och världen i stort! Fortsätter du leva i okunnighet om detta universella kraftfulla verktyg, så är det DU som kommer att förlora mest på det. Men det är också DU som har mest att vinna på att ta det till dig.  Varför? Jo för att attraktionslagen jobbar med oss som individer – med det vi ger den att jobba med. Man kan säga att attraktionslagen är en spegel, som speglar det du fokuserar på. Men den speglar inte bara. Utan den blir också en magnet som hela tiden drar till sig mer av det som den speglar.

Woman Looking at Reflection --- Image by © Elisa Lazo de Valdez/Corbis
Foto: Elisa Lazo de Valdez/Corbis

Attraktionskraften är inget nytt påfund som skapades genom boken The secret, som även du kanske hört talas om, utan den har alltid funnits och kommer alltid finnas. Frågan är alltså inte om den finns, frågan är snarare om vi människor är redo att börja se den och använda den som det kraftfulla verktyg den är. Attraktionslagen värderar inte, har ingen empati, är inte dömande, utan den svarar bara på vibrationer. De vibrationer vi sänder. Olof Röhlander påpekar klokt, – Det blir inte alltid som du vill, men alltid som du tänkt dig. Precis så är det. Det du fokuserar på – det drar du till dig mer av, oavsett om det är det du vill eller inte. Oavsett om du är värd det – eller inte. Lika – attraherar – lika.

Tre ord som vi ofta gödslar med – som dessvärre är attraktionslagens tre no-no´s är bäst sagda på engelska men sedan översatta eftersom vi får en bättre förståelse och överblick för hur vi använder våra ord på ett sätt som inte gynnar oss om vi ser dem riktigt klart och tydligt.

No: ingen, inget, inte, nej
Not: inte, ej, icke
Don´t: låt bli, gör inte

Hur många av dessa använder du på en dag tror du? En bra insikt att lägga till frågorna du fick jobba med igår.

Du får några exempel:
Som förälder: – Slå INTE i dörren. Kom INTE försent. Nej det får du INTE. Glöm INTE läxboken i skolan…

Som företagare: – Det här fungerar INTE. Jag/Vi har INTE tillräckligt med kunder. Jag/Vi har INTE tillräckligt mycket pengar för att kunna växa, jag/vi kan INTE detta, det är INTE lätt att vara chef, det är INTE lätt att lyckas, jag tycker INTE om mina kollegor…

Som partner: – Jag tycker INTE om att du gör så här. Vi gör ALDRIG (läs inte fast väldigt många gånger) något roligt. Du är så sur hela tiden ( Läs, jag tycker INTE om att du INTE ger god energi). Du hjälper aldrig till, du lyssnar aldrig på mig, du pratar ta mig fasen oavbrutet ( Läs, jag tycker INTE om att du stör mig/pockar på min uppmärksamhet)

Du ser säkert vart jag vill komma. Det är dock egentligen inte orden som betyder något avgörande, utan KÄNSLORNA som kommer med dessa orden. Alla de negativa känslorna som hänger tätt ihop med dessa negationer. Det är dem vi behöver bli medvetna om – och framförallt – BYTA UT!! I morgon kommer du förstå på ett ännu djupare plan – varför!
Självklart behöver vi ta reda på vad vi INTE gillar, för att få koll på vad vi gillar, Men genom att fastna i att älta det vi INTE vill ha som alltför många gör, kommer vi bara får mer av – JUST DET!! Eftersom attraktionslagen är en statisk, universell lag som hela tiden fungerar på samma sätt, utan variationer. Lika – attraherar – lika.

Så dagens uppgift är att när du får upp en tanke som innehåller negationer – ta tanken ett steg till. Ok, om jag INTE vill ha detta/gillar detta/lider brist på detta eller vad det kan vara, VAD vill jag ha – istället!!!  Ex, från ovan, – Du är så sur hela tiden ( Läs, jag tycker INTE om att du INTE ger god energi). Om du istället säger: Det är så härligt smittande när du är glad! Jag önskar verkligen att du kunde vara gladare oftare. Vad skulle behöva förändras för att du skulle kunna vara det? Kan du se att detta sätt att kommunicera och fokusera faktiskt har en större möjlighet att leda till en bättre känsla i magen och mer positiva resultat?!

Ta dagen på dig och lek tankepolis. När du hör dig själv fastna i negationer och fokus på det du INTE vill ha – bryt och byt ut dem mot att fokusera på det du VILL ha istället. Registrera känslan i magen som kommer med båda fokuseringssätten och lägg märke till vad denna medvetna handling för med sig.

Idag har jag försökt att i ännu större grad göra dig medveten om hur just DU fokuserar – just nu. Bara du vet om det är en period du går igenom just nu, eller om det är ett ständigt återkommande fokuseringssätt. Vi har skummat lite på ytan hur attraktionslagen fungerar. Imorgon går jag lite djupare. Hoppas att du börjar bli tillräckligt nyfiken så att du tittar in imorgon igen!

With Love/Lili

 

Kommentar

  1. Vad spännande att göra sig påmind om hur man ska tänka. Försöker leva med attraktionslagen men det där orden nej inte ej icke låt bli är svåra att komma ifrån. Härlig positiv läsning! Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *