Fyller du dina skåp, ditt hem och ditt liv med fel saker?

Lili Öst
Lili Öst

Hur har du det med samlandet av saker du inte behöver? Är du en ekorre? Eller är du en rensare? Samlar du eller rensar sansat eller utan urskiljning? Att bara förvara en massa saker som k-a-n-s-k-e,  e-v-e-n-t-u-e-l-l-t kan komma till användning någon gång – TAR energi, för Chi (livskraften) kan inte röra sig fritt när man har för mycket bråte, enligt feng shui. Genom att låta mycket gammalt ta plats, ger man inget utrymme för nytt att komma in. Oavsett om det gäller i huset, skåpen eller livet i stort.

Idag är en av mina frågor: – Har du surdegar som du inte tar tag i för att det, även om det inte gagnar dig utan kanske till och med hindrar dig, ändå funkar att inte ta tag i? Vad skulle hända om du tog tag i dem? Det kanske inte handlar om dina skåp eller ditt hem – utan ditt liv. Kanske någon relation, din ekonomi, ditt jobb, din fysik, din kropp…
Att börja med skåpen är dock bra, eftersom det blir väldigt kännbart, positivt och visuellt när man gör plats genom att rensa bort sånt man inte använder.
-Vad har du i DINA skåp som håller gammal energi kvar? Som hindrar ny från att komma in?

Vad har du för gamla valda sanningar, negativa referenser som du envisas med att bära med dig och bygga din framtid på som hindrar andra mer önskvärda saker från att komma in? Vad har du för rädslor som hindrar dig? Och framförallt vad har du för tankar och känslor som ligger i vägen för det du egentligen vill??

photo-1424523697868-32e0e96d7bf2

Att rensa skåp är del av en större process. Det är ofta början till att vilja förändra något på djupet. För mig handlar att rensa om att reflektera över vad jag har, vad jag vill lämna och vad jag behöver för att ta mig dit jag vill komma. Att göra min koffert på livsresan rymligare, lättare och enklare att hitta i. Vad skulle det handla om för dig? Om du verkligen tänker efter, vad är det som du bär med dig som inte gagnar dig längre? Vad fyller du ditt hem, dina skåp, lådor och ditt liv med som ligger i vägen för att du ska kunna bli ditt mest harmoniska, bästa jag och leva ditt bästa liv? Detta är en process som vi alla har allt att vinna på att göra med jämna mellanrum. Och vad kan vara en bättre tidpunkt än i början av ett nytt år?! Känner du att uppgiften är för svår för att starta upp/göra själv, så är jag bara ett mail bort! Jag coachar ju både IRL såväl som via telefon/skype och under våren kommer vi dra igång fler grupper i mitt utvecklingskoncept för kvinnor, så vill du veta mer om det maila mig på lili@liliost.se

Avslutar med en otroligt tänkvärd dikt som jag hittade i en av mina rensningsräder. Jag vet dessvärre inte vem som skrivit den, men det får gå ändå – för det är kloka ord som du kan få ut något bra av genom att reflektera över innebörden.

JAG BAD OM STYRKA och fick svårigheter att bemästra
JAG BAD OM VISHET och fick problem att lösa
JAG BAD OM FRAMGÅNG och fick hjärna och muskler att arbeta med
JAG BAD OM MOD och presenterades för faror att bemöta
JAG BAD OM KÄRLEK och fick människor som behöver mig
JAG BAD OM EN TJÄNST och fick en möjlighet
JAG FICK INGET AV DET JAG BAD OM  – men jag fick allt jag behövde

Gör plats för det som är viktigt i ditt liv – och fundera på hur DU lägger fram dina önskningar

With Love/ Lili

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *