Mycket snack och liten verkstad VS motivation, fokus och handlingskraft

Lili Öst
Lili Öst

Många gånger så agerar vi som om det skulle räcka med att veta hur vi ska göra för att få önskat resultat, istället för att GÖRA det vi vet att vi borde göra som leder till det resultat vi vill ha. Jag är själv där och nosar emellanåt. Oerhört korkat, vågar jag säga, eftersom jag räknar in mig själv i gänget och därmed inte anklagar någon annan.
Handen på hjärtat. Allt det du vet, om kost, sömn, träning, framgång etc. VET du vad du behöver göra för att få de resultat du vill ha, eller GÖR du det du vet (som krävs) för att få de resultat du vill ha? Om du oftare VET än GÖR, och är missnöjd med resultatet vill jag ställa en oerhört irriterande fråga, en som jag även ställer till mig själv då och då i de avdelningar i mitt liv där mina beteenden emellanåt är starkare än min vilja att upprätta och bibehålla inte bara de regler utan även de handlingar som krävs för att hålla mig på den önskade banan.

Här kommer frågan:
-Varför GÖR du inte det som krävs för att få de resultat du VILL ha? Väntar du på att det ska hända av sig själv? Eller att ngn annan ska göra jobbet åt dig? Är det bättre att ständigt vara frustrerad över det faktum att du är en bit ifrån/långt ifrån det du egentligen vill ha/vara – än att ta dig själv i kragen och GÖRA det som krävs?

Om du behöver göra en förändring för att ditt liv ska börja gå åt rätt håll, och kanske det är en stor förändring som krävs och det känns alldeles för jobbigt för att kavla upp ärmarna och sätta igång ett omfattande förändringsarbete, när du är helt dränerad av att leva i frustration över ditt nuläge.

Börja då med att välja EN sak.

Tänk igenom hur den funkar nu, hur du skulle vilja att den funkade och tänk ut ETT steg i rätt riktning, så har du redan satt igång energierna i den riktning du vill att de ska gå. Tänk om du skulle göra EN genomtänkt aktiv sak om dagen som leder dig i rätt riktning, tar det inte lång stund innan du är en bra bit på väg mot ditt mål.

footprint-648194_640

 

Ofta tycker folk att det är så mycket som behövs tas tag i och att det måste bli så stort och svårt, att de inte ens börjar. Utan de fortsätter leva i sina oönskade resultat. Känner du igen dig? Känns det bra i magen när du läser detta och känner igen dig? Förmodligen inte gissar jag!
Men det som känns bra i magen, är när man gör aktiva steg, även små myrsteg i rätt riktning. När man tar sina drömmar på allvar. När man förändrar tanken från att ha en dröm – till att ha ett mål, då händer det en massa saker både I oss själva men också RUNT oss själva – sett ur ett energiperspektiv.

Om du känner igen dig, vad väntar du på? Ge mig en bra anledning varför du inte ska göra det som krävs för att ditt liv ska lyfta till en ny nivå! Säg att du står vid ett smörgåsbord, med massa underbara rätter. Tar du för dig av det som du tycker är det godaste du vet, fast du behöver sträcka dig för att nå det – eller tar du det som står närmast dig för att du inte orkar anstränga dig? Hoppas du förstår parallellen jag just gjorde! Go 4 it!

With love/Lili

 

Läs mer på www.liliost.se
Följ mig på instagram @inspirationskonsulten
Följ mig på www.finest.se/liliöst
Följ mig på www.1.6miljonerklubben.eu/blog

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *