Målprogrammering och attraktionslagen

Lili Öst
Lili Öst

Jag hoppas att du nu känner att du är en given följare av bloggen under dessa veckor jag gästbloggar på maqt.se och att du följer med mig när min sejour är över här till någon av de portaler där jag bloggar på måndagar i vanliga fall. www.1.6miljonerklubben.eu/blog och www.finest.se/liliöst Jag hoppas även att jag lyckats ge dig precis det där som du behöver just nu för att plocka fram det lilla extra i ditt liv.

Lili Öst close up

Idag tänkte jag prata om att sätta mål. Dessvärre finns det en väl förankrad statistik som säger att endast 3% sätter väl underbyggda personliga mål som de faktiskt når – vilket betyder att 97% INTE gör det! Skrämmande siffror! Vilken procentsats tillhör du?

Om man tittar på att sätta mål genom attraktionslagens glasögon, blir det ännu mer spännande. Eftersom lagen handlar om att lika – attraherar – lika.

Säg att du inte sätter några distinkta mål, utan mer låter det som sker – ske, utan att engagera dig nämnvärt på att styra det som kommer till dig. Vilken typ av magnet blir du då tror du? Här kan det dock bli väldigt olika resultat beroende på vilken typ av fokus du lever med, för är du en person som aldrig tvekar utan alltid utgår ifrån att allt gott ska komma i din väg, så är det detta du blir en magnet för. Medan om du är en person som utgår från att det aldrig händer dig några fantastiska eller roliga saker och din lott i livet är att kämpa – ja, du förstår med all säkerhet vart jag vill komma…

Kanske din önskan handlar om pengar –  att du önskar dig “mycket” pengar,  önskar att du skulle vinna “en massa” pengar men inte ens köper några lotter eller spelar på ngt sätt. Hur mycket är förresten ”mycket”? Hur mycket är “en massa”?? Finns det några universella mått på detta tror du? Vad har universum att svara på om/när du lägger in en beställning som ser ut så här? Tänk om universum tycker att 1 000 kr är mycket – men du tycker att 40 000 000 kr är mycket… Svårt att leverera det DU egentligen vill ha, din exakta önskan med den något knapphändiga informationen va?!

Om du skulle gå in på en bilfirma och beställa en bil – skulle du då känna att det skulle räcka med att beställa en bra bil i ngn snygg färg men ändå vara 100% säker på att de skulle kunna veta exakt vad DU anser detta står för och leverera EXAKT den bil du vill ha? Skulle du nöja dig med denna knapphändiga information som faktiskt baseras på hur olika värderingar, tyckanden och gillanden vi har, inte universella fakta! Eller skulle du lägga in en EXAKT beställning, som till 100% talar om vad du vill ha, för att vara säker på att du verkligen skulle få det du önskar?

Önskar du dig kanske att du “ska lyckas” inom ditt yrke? Vad innerbär det för dig att lyckas? Har du tänkt igenom vad att lyckas står för, för dig, så det blir en glasklar önskan för universum att svara på? Som du blir en magnet för att dra till dig mer av. Eller lämnar du en massa lösa trådar? Låter du universum gissa sig till vad det är du egentligen menar med att lyckas. Om du låter universum gissa – hur vet du då att det lyssnar? När vet du att det svarar på dina önskningar?? Att attraktionslagen ger dig det du ber om…

Kan det vara så – att när du ber om ngt ospecificerat – får du något ospecificerat… Bristfälliga beställningar – ger bristfälliga leveranser! I de allra flesta fall – oavsett vara! Hur gör du när du sätter klockan? Ställer du klockan på måfå och hoppas att den ska ringa när du behöver gå upp – eller är du 100% noga med att ställa in den på den tid du önskar gå upp…
Hur gör du när du sätter in dvd´n på inspelning? Säg att du jobbar som inredare, och att Grand designs är ditt absoluta favoritprogram som du aldrig missar för det ger dig så mycket inspiration. Men nu måste du jobba just den kvällen det sänds, så du måste spela in det så du kan se det när du kommer hem. Visst är du väldigt noga nu. Ser till att det blir rätt kanalrätt dag och rätt tid som dvd´n går igång och spelar in! Så att den till 100% verkligen spelar in just Grand designs och inte Bosse bildoktor, som går samtidigt på samma kanal fast dagen efter.

Är du lika noga med de sakerna du önskar dig i livet? De saker som du vill ska hända dig? De saker du vill skapa och uppleva? Tänker du igenom och kalibrerar lika noga när du ställer in dessa önskningar, dessa mål? Eller låter du det mer bli en happening? Programmerar du medvetet in det du vill ha, eller har du ett större fokus på det du inte vill ha och lägger ovetandes in den typen av beställningar? -Jag vill inte ha det, jag vill inte att det ska hända, jag vill inte se ut så där, jag vill inte träffa en sån karl osv. Du kommer ihåg universums relation till ordet inte va?!

Hur har det sett ut hittills i ditt liv? Har du oftast fått det du vill ha – eller det du inte vill ha? Vilka MÖJLIGHETER har du hittills givit dig själv att nå ÄNDA FRAM? Har du tagit dina mål, drömmar och önskningar på allvar – eller upptäcker du att du har slarvat, nu när du tänker efter. Har du plötsligt blivit medveten om att du behöver se över hur noga du är när du önskar dig saker i livet? Gör om gör rätt!

Det finns ett fint japanskt ordspråk som lyder; “Den bästa tiden att plantera ett träd var för tjugo år sedan. Den näst bästa är nu.”
Ingen mer än du vet vad DU vill ha ut av livet! Och ingen mer än du kan få det att hända! Go 4 it!

With Love/Lili

 

Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *