Vad händer när man blir medveten om sina tankar?

Lili Öst
Lili Öst

Ja, vad händer när man blir medveten? Blir medveten om sitt mesta fokus. Om vilken typ av känslor som upptar oss oftast och som vi landar i mer eller mindre frekvent. Ja, det är när man blir medveten som man kan korrigera eventuellt “felfokus” och kan gå från att få oönskade resultat – till att medvetet SKAPA de resultat man VILL ha!
Du kan inte förändra något på djupet – på allvar – utan att först öka din självmedvetenhet. Inte bara genom att bli medveten om vad du gillar – inte gillar. Vad du vill – inte vill osv. Utan även att bli medveten om just ditt tanke- och känslofokus, vad det är inställt på den största delen av din vakna tid och förstå HUR det hänger ihop både med dina önskade och oönskade resultat.

Gör morgondagen, eller varför inte hela veckan, till ett experiment för att starta upp din självmedvetenhet på  – en för många – ny nivå.
Gör så här: Försök vara så uppmärksam som du bara kan i varje given stund, varje möte, varje uppgift som ska göras, och känn efter. Hur känns det? Tänk efter. Hur ser du på det/hur uppfattar du det/med vilken attityd möter du det? Med vilken känsla?
Gör dig uppmärksam på vad det är du tänker på när du t ex tar dig från A till B eller gör något som inte behöver så stort fokus, där du satt på autopiloten. Krishanterar du, målar f*n på väggen i förskott, tänker på det du lider brist på, det du är rädd för eller något annat negativt? Eller tänker du på allt du har som du är glad och tacksam för, allt som funkar i ditt liv, alla underbara människor du har i ditt liv eller något annat positivt. HÄR upptäcker M-Å-N-G-A att de fokuserar åt fanders alldeles för ofta.
Gör dig uppmärksam på hur många ggr om dagen du tänker/känner/säger att det inte går, att du inte kan eller att det kommer bli svårt. Dessa övningar kanske verkar simpla – men gör dig medveten om dem i en vecka – eller en dag, så ska du få se vad mycket information du plötsligt får om ditt eget fokus.

Om du dessutom lägger till denna fråga i kväll/varje kväll: Om jag vore en magnet (vilket du ÄR) och lagen om attraktion fungerar så att lika – attraherar – lika, har jag dragit till mig saker som gagnar mig idag, som för mig närmre dit jag vill komma/håller mig kvar i det önskade läget jag befinner mig. Eller har mitt största fokus varit på allt det jag INTE vill ha mer av i mitt liv?

Lili Öst helbild

Det är bra att inse vilken typ av magnet man oftast gör sig till. För vi blir inte bara – vi väljer att vara! Inser/konstaterar du att du är en negativ magnet, behöver du se över VAD du känner, VARFÖR du känner det och VAD du kan göra annorlunda tanke- och känslomässigt. Sätt ingen värdering på dig själv gällande ditt fokus, skaffa bara insikt och tänk på om det gagnar dig – eller inte. Gör det inte det – börja jobba med det som ligger dig i fatet. Nämligen dina tankar, känslor, valda sanningar och gamla präglingar. Att börja där ger dig insikt och styrka att påbörja en omvälvande resa i dig själv. Missa inte den resan för den är den mest fantastiska resa du någonsin kommer att få uppleva. Go 4 it!

With Love/Lili

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *