Håll koll på känslorna

Lili Öst
Lili Öst

Att tankarna vi tänker är avgörande viktiga, det skrev jag om härom dagen. Känslorna vi känner i kombination med våra tankar är ännu viktigare att ha koll på för det är de som ligger som grund för vilken typ av magnet vi blir, så dina känslor har du ALLT att vinna på att ha kontroll över! Tänk att vi inte fick veta detta redan från början! Ja, jo det är klart vi känner till att det är bättre att tänka positivt än negativt och att det är bra mycket trevligare att känna en bra känsla i magen istället för en dålig. Men tänk om vi fått en energimanual på hur universum jobbar redan på BB, så vi hade kunnat lära oss hur allt det runt omkring oss faktiskt påverkar oss – hela tiden.

Så mycket skit vi skulle ha sluppit! Så mycket låsta lägen, oönskade resultat och tråkiga upplevelser vi skulle ha sluppit. Vad bra det skulle ha varit, eller? För det är ju faktiskt genom utmaningarna vi växer. Som gör att vi anstränger oss lite extra. Som gör att vi känner oss motiverade att nå något annat än det vi är i, och som vi inte vill ha.

Men när har man allt att vinna på att förändra sitt sätt att tänka, så man får mer önskade än oönskade lägen? När man känner att man är redo att jobba på att dra till sig det man vill ha istället för att fokusera på det man inte vill ha. För en del kommer det sent i livet. Någon annan förstår hur tankarna och attraktionslagen fungerar redan som liten eller i alla fall ung, även om de kanske inte vet att det är just attraktionskraften ihop med deras tankar och känslor som ger deras ständigt återkommande positiva resultat. En del förstår det aldrig. Utan går igenom ett helt liv med offerkoftan på, känner sig djupt förfördelade, orättvist behandlade och starkt fokuserade på alla orättvisor de hela tiden utsätts för. Och har man det siktet inställt, råkar man med all säkerhet ut för en massa saker som man kan lägga till listan.

Lagen om attraktion, handlar som jag sagt tidigare om att lika attraherar lika. Och tror man inte på den, men letar bevis på att den fungerar, hittar man självklart inga. Medan den som vill ha synliga bevis på det som de tror är sant och möjligt, självklart hittar hur många bevis som helst på att den funkar. De flesta lever efter tron – att de måste se det innan de kan tro det, men det fungerar precis tvärt om! Du måste tro det innan du kan se det! Hur kan annars lika – attrahera – lika?

Det svåraste som finns är att vara i ett oönskat läge, men klara av att fokusera på det önskade läge man vill till. Jag brukar säga att det är oerhört svårt att stå upp till låren i sankmark, men ha tillit och fokus inställt på den vackra ängen bredvid. De flesta vet nog att om man kämpar i sankmark, sjunker man bara snabbare. Man är ju väldigt medveten om ATT man står i sankmark när man väl står där och börjat sjunka, och gör självklart allt man kan för att ta sig därifrån. Det är väldigt svårt att börja visualisera att man är någon annanstans än i den otäcka sanka marken när man är medveten om att man hela tiden sjunker lite djupare. Medveten om att om man inte tar sig därifrån kommer man att drunkna.

landscape-403165_640

Det är ju så här vi beter oss när vi är inne i en kris. Vi har fullt fokus på krisen. Det är självklart lätt att förstå att man ältar och ältar det som krisen innebär. Man oroar sig, kämpar med att hitta en lösning, kämpar med att hålla näsan över vattenlinjen. Kämpar och kämpar, ältar och ältar. Man kan förstå detta – ur ett medmänskligt perspektiv. Det är ju mänskligt! MEN, det gagnar oss inte ett smack! Om man ser det ur ett energiperspektiv! Om man tänker på att Loa inte värderar, inte förstår, inte selekterar, inte ger favörer, inte ger förmildrande omständigheter, inte dömer eller skonar. Utan bara speglar hur du fokuserar, tanke, – känslo, – och handlingsmässigt! Har du bara fokus på krisen, kampen och ältandet, cementerar du bara fast dig i det oönskade läget. Konsten ÄR alltså att stå i sankmarken men ha fullt fokus på att bjuda in bilden och känslan av att man redan är på den vackra ängen. Annars är sannolikheten att vi fastnar i och förvärrar vår situation överhängande!

En bra övning som du kan göra när som helst är att öva på att vara tacksam för allt gott du har i ditt liv. Stort som smått. Ju mer du hittar att njuta av i tanken – ju bättre. Ju mer du befäster det du är tacksam för, ju bättre. Ju fler positiva saker du anstränger dig för att hitta, ju större du kan göra dina positiva känslor gällande detta, ju bättre. Denna uppgift går ut på att öva upp förmågan att kunna skapa positiva känslor, vilket du har ALLT att vinna på att öva på dagarna i ända. För det påverkar vilken frekvens du ligger och sänder på och vad du då också blir för typ av magnet och vad du drar till dig mer av. Positivt och negativt ligger inte och sänder på samma frekvens, vilket gör att du inte kan ligga på en negativ tanke- och känslofrekvens, men samtidigt förvänta dig att dra till dig positiva resultat. Positivt och negativt liknar inte varandra så det är en omöjlighet i ett steg, eftersom lika – attraherar – lika!

Vad har DU för evidens i ditt eget liv. Vad finns det för oönskade resultat som envist naglar sig fast? Och var lyckas du varje gång? Kan du se någon skillnad i hur du fokuserar tanke- och känslomässigt gällande dessa saker, då är du sanningen på spåren! Sanningen om att vi blir det vi tänker och vi får det vi fokuserar på. VÄLJ rätt fokus så ofta du bara kan – så du ställer in rätt magnet och lägger dig på den frekvens där dina önskade resultat ska hitta dig.

 

With Love/Lili

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *