Att ta på sig ansvaret för sitt eget skapande och omskapande

Lili Öst
Lili Öst

Dessa fantastiska, modiga människor som jag coachar. Som vill något mer i sitt liv. Som känner att det borde finnas något mer och som insett att de behöver hjälp för att få tag i detta som de hittills inte nått själva. Det är fantastiskt fint att kunna hjälpa dem att hitta nyckeln de behöver.  Idag vill jag ge dig något att fundera lite över. Förhoppningsvis något som ger dig en insikt du behöver på din väg framåt.
All förändring behöver naturligtvis börja med en vision om något annat. För att det ska bli en lyckad förändring behöver den också följas av en medvetenhet om vad du gjort – känt – och tänkt hittills, som gett dig det oönskade resultatet som du vill ändra.
Efter det behöver du tänka igenom vad det är du vill skapa istället. Ju grundligare du är, ju klarare blir ditt mål. Många gånger slarvar vi med vart vi vill vara på väg och fastnar istället i tanken på det vi vill komma ifrån. Fastnar vi där  – fastnar vi där även energimässigt, och kontentan blir då bara att vi endast drar till oss mer av det vi vill komma ifrån, eftersom lika – attraherar – lika.

good-1122969_1280

Du ser säkert att jag skrivit du med feta bokstäver, det är för att du ska bli medveten om hur viktigt det är att förstå att du har allt att vinna på att själv ta på dig ansvaret för ditt eget skapande och inte göra dig själv till offer för vad världen utanför dig skapar ÅT dig. På tok för många fastnar där – och bannar världen för hur deras liv ser ut. DET, ger ingen förändring kan jag lova! Självklart händer det saker runt om oss som påverkar oss, som vi kanske definitivt inte valt, men det är ändå till syvende och sist alltid vi som bestämmer oss för hur vi tänker hantera det, hur det får drabba oss – och hur länge. Att vänta på att någon annan skapar livet åt oss, gör oss många gånger besvikna. Kickar du inte själv in i ditt liv och tänker igenom och gör upp en plan för vad DU vill ha och hur DU ska göra för att komma dit, då hamnar du ju lätt i händerna på folk som gjort just det i sina liv… och då kanske du upptäcker – sent omsider, att du far omkring i kölvattnet av någon annans drömmar…

Tillbaka till de viktiga förändringspunkterna, sedan behöver din vilja kopplas på – viljan att förändra – i kombination med insikten och axlandet av ansvaret att förändringen behöver GÖRAS, av dig! Här går de flesta bet eftersom den största delen vill ha en förändring, men de vill inte GÖRA det som krävs för att få den att hända, utan vill att DEN ska hända – sig! Kan du känna igen att du vet att du borde göra det och det och det….men du GÖR det ändå inte, och ännu värre, du kanske inte heller kopplar ihop det du INTE gör, med avsaknaden av de resultat du egentligen vill ha… Börjar det möjligtvis ringa en klocka här??

Har du något som du velat förändra länge, men det inte riktigt lyfter? Det du vill förändra hänger envist kvar… Handen på hjärtat – Har du fått med dig alla delarna som jag just beskrivit? Eller är det någon vital del som blivit överhoppad? Kanske den som har med GÖRANDET att göra?!

Eller är det någon av de andra delarna som fallit mellan stolarna? Om du svarar jag på någon av dessa frågor, är ju detta en god nyhet, eftersom du nu fått en insikt och verktyg att jobba med framåt!

Gör detta till din checklista! Se till att alla delarna finns med i din strävan efter förändring eller förädling. Vi kommer inte dit vi vill om vi kategoriskt hoppar över de bitar som känns lite jobbiga eller kanske till och med lite obekväma. Vi blir kvar, om inte på samma ställe, så i alla fall i samma område. Det är när vi gör det jobbiga och lite obekväma som vi GÖR förändringen. Det känns obekvämt för att det är något som vi inte är familjära med, som vi inte är vana med, – alltså GÖR vi något annat som kan GE andra resultat. Våga utmana dig själv. Kliv ur din comfort zone – och skapa med liv och lust. Precis det du vill ha!!!

Två viktiga frågor att ställa dig varje dag, inför varje situation där ett val ska göras är dessa som jag lånat från en metod som kallas Access consciousness:

Hur blir det bättre än så här? Vad mer är möjligt? Fantastiska frågor som öppnar upp för en eon av möjligheter!

Lycka till! With Love/Lili

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *