Tänk om…

Pernilla Håkansdotter Olsson
Pernilla Håkansdotter Olsson

 

Tänk om allt verkligen har en mening. Tänk om jag kunde se vad som väntar bakom hörnet. Tänk om jag har hittat min plats på jorden. Tänk om socialdemokraterna ska styra Sverige i evigheters evighet. Tänk om det som händer runt omkring just nu verkligen ger oss en helt ny bild av verkligheten. Tänk om, tänk om, tänk om….

Ja herrejösses vad mycket ”tänk om” det finns att fundera över! Jag blir rent snurrig. Tänk om jag skulle tänka: vem bryr sig, istället. Undrar om det blir lättare då? Vem bryr sig om det är så att allting har en mening, vem bryr sig om jag har hittat min plats på jorden, vem bryr sig om sossarna styr i evigheters evigheter, vem bryr sig om vad som händer runt omkring…

Visst är det två ytterligheter! Tänk om studsar av nyfikenhet, engagemang och vilja att delta. Vem bryr sig släpar sig fram och tyngs av stagnation, passivitet och hopplöshet. Håller du med?

Vi har alltid val! Du väljer hur du ska möta dagen som kommer! Ser du problem eller anar du en utmaning? Väljer du att ge dig själv utrymme genom att klanka ner på andra eller får du energi av att sprida en gnutta glädje och växer du i den andres leende när du gett uppmuntran? Vågar du säga vi istället för jag?

I de flesta situationer kan vi välja ingång vilket också gör att vi har makten över utgången. Det ligger nog en stor sanning i att världen skulle se annorlunda ut om vi möttes med vänlighet och omsorg istället för avundsjuka, girighet och missunnsamhet. Hur vill du bli bemött? Jag gissar du tänker med respekt, öppenhet och vänlighet. Ganska enkla saker… Vi kräver egentligen inte mycket. Ändå så svårt. Varför?

Jag vet inte när den smyger sig in i oss, bitterheten och den missunnsamma sidan. Vet du? Vad är det som gör att detta får fäste och på många sätt förändrar människor. Jag vägrar bli bitter! Det har varit mitt motto i många år. Valet gjorde jag redan som ung i en äldre släktings närhet. Jag ska aldrig bli som…

Går det att göra det valet då, att inte bli bitter. JA svarar jag klart och tydligt. Bara jag behåller medvetenheten om att vissa saker gör något med mig och att jag vågar konfrontera dem, ta tag i det och aktivt jobba på det som vill bita sig fast.

Du, livet är kort… Så kort så varför inte ta vara på det. Göra det bästa vi kan av gåvan vi fått. Om du gjort orätt säg förlåt. Gör du fel, gör om och gör rätt. Skaffa insikter om dig själv. Var glad. Och framförallt var snäll.

Tänk om! Ja vi kanske måste tänka om för att kunna tänka rätt… Om detta och om livet, både när det är som bäst och när det är som allra mest hemskt, kommer mina gästblogginlägg handla om.

Var rädd om dig, Pöss Pöss

 

Pernilla H Olsson 4

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *