Tid för reflektion – Ser fram emot 2018!

Natalia Sami Pšajd,
entreprenör, inspiratör och coach

 

När jag nu avrundar 2017 och öppnar upp för 2018 känner jag mig helt och hållet redo för nya möjligheter.

Det är en tid på året när jag väljer att reflektera lite mer än vanligt, och sätta min intention framåt.

Vikten i att reflektera handlar enligt mig, i att se vad jag åstadkommit, hur mycket jag uppnått och vad min nya intention är framåt. Ofta kan man lätt fastna i “borde”, “skulle”, “måsten. Vilket inte ger någon positiv klang till vare sig framtiden eller det som nyss varit. Låt oss ge oss själva lite större utrymme till att slappna av i nuet.  Se det som varit genom de val och det agerande som skett. Med attityderna “faktum är ” och “acceptans” till det som skett kan vi lära oss från det gånga året, utan att döma oss själva. Använda vår lärdom som en kraft, ett driv och en energi som tillåter oss att växa som individer istället. Vilket kan resultera i en tydlighet i vår intention framåt.

Mitt eget år har kantats av berg-och-dalbanor som tagit mig hit. Där jag inte alls trodde jag skulle vara om ni frågat mig för ett år sedan.

Julen blev helt ny för mig och jag valde dessutom att flytta mitt i familjehögtiden. Ett val jag är tacksam över att vänner och mina närmaste ändå accepterade på bästa sätt. Ni har hjälpt mig i kaoset efter bästa förmåga. Vill rikta ett stort TACK till er som fanns där för mig i en stund som jag utmanades som mest på ganska många plan. Det är så betydelsefullt när vänner står där och stöttar. En av mina betydelsefulla vänner tvingade mig att sätta mig ner och ha en picknick mitt i allt kaos med glögg och pepparkakor, “det är dags att du tar en paus”. Att bli sedd även när det är ordentligt utmanande och man känner sig både sårbar och skör. Våga släppa taget och låta känslorna finnas där. Viktigt och läskigt när vi tänker oss att vi klarar allt, tillåta känslorna finnas, utan att döma oss själva.

Tillbaka till vad tar jag med mig från 2017, med risk för att någon känner sig utmanad delar jag mina tankar..

*Att jag vågar – jag vågar att tro på det jag gör – hur läskigt det än kan kännas i första anblicken så fixar jag  det. Jag väljer, vill och vågar göra skillnad.

*Jag har lärt mig mer om mina gränser

*En tydlighet i min längtan i livet

*Min mammaroll har helt förändrats då min ena tonåring är myndig – och det går fint – vi har en relation jag är tacksam och stolt över

*Fortsätta vara i nuet med allt vad det innebär – det är magiskt och ger utrymme till driv och kraft och energi

*Har lovat vänner att vi ska springa Midnattsloppet – så det är dags att börja träna igen för snön är borta 😉

När jag nu avrundar 2017 och öppnar upp för 2018 känner jag mig helt och hållet redo för nya möjligheter.

Det är en tid på året när jag väljer att reflektera lite mer än vanligt, och sätta min intention framåt.

Vad är din reflektion och intention för 2018?

Varma lyckönskningar till dig & dina intentioner för 2018!

Tack för att ni läst det jag delar med mig..

Gott Nytt År!

Varma hälsningar

Natalia Sami Pšajd

www.ravishinglife.se

 

Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *