Det blir alltid som man tänkt sig!

Elin & Sofia Hagrenius, Faith

Känns både spännande och skrämmande att för första gången blogga. Men vi älskar att utmana oss själva.

Vi är två systrar som under 18 år har gjort en fantastisk resa tillsammans, men fantastiskt behöver inte vara en dans på rosor. Vi startade vårt företag när vi var 21 och 25 år gamla och att vara unga och tjejer med stora drömmar är inte det lättaste! I möten med olika banker möttes vi oftast av ”lilla gumman, dream on…”. Vi kan ju lugnt säga att man känner sig inte jättestor efter ett sådant möte, men det var bara att sträcka på sig och göra sig lång och gå in till nästa bank.

Vår resa har minst sagt varit en känslomässig berg- och dalbana. Under alla år har vi möts av olika motgångar, framförallt den förändring i handeln som pågår och har pågått de senaste åren. Vi känner att vi hela tiden har legat i framkant av utvecklingen och anpassat oss, ibland kanske till och med lite för snabbt… Det gäller att tro på sig själv och sin idé, att våga misslyckas och att ha kraft att ställa sig upp igen när man gång på gång möter motgång!

Under åren har vi haft folk som har ifrågasatt våra val, val om att flytta på oss, val om att skapa ett eget varumärke… Som tur är så har vi lyssnat på den där lilla rösten inombords som säger att vi är på rätt väg och att vi har något stort på gång. De senaste åren har vi möts av positiva människor utifrån som har trott på vår idé och vår vision om hur framtiden kommer att se ut och stöttat oss i våra beslut. Synen på kvinnliga företagare har verkligen förändrats sedan vi startade och det känns väldigt ljust för framtiden.

För att hela tiden försöka ligga i framkant och utvecklas gäller det att hänga med, ibland så tar det längre tid än vad man hoppas på och man vill bara att utvecklingen ska gå fortare. Nästa gång vaknar man upp och frågar sig ”hur kom vi hit så fort?”.

Men hur orkar man? Ja, det är en fråga vi har ställt oss många gånger. För oss har räddningen varit vårt systerskap och vår familj. Vi har alltid kunnat hitta det lilla positiva när allt känts tungt och jobbigt. När andra lägger sig ner och ger upp följer vi det lilla positiva ljuset, peppar varandra och lägger fokus på framtiden istället för att gräva ner sig i det som känns som en konstant uppförsbacke. Någonstans inser man sedan att allt har en mening. Motgång ger framgång!

Vi tror på drömmar och att våga kasta sig ut, ta tuffa beslut och lita på magkänslan. Resan mot målet kanske varit krokig, men det blir alltid som man tänkt sig!

 

Systerliga kramar, Elin & Sofia

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *