Cancer och bucket lists och växthus

Alltså vad trött jag blir på denna cancer som poppar upp överallt. Och det är ju som min kloka moster Lena säger; frågan är inte om man får cancer utan snarare när och vilken sort. Var tredje person får det idag, och förmodligen kommer varannan människa att få någon form av cancer under min livstid om vi inte lyckas hejda utvecklingen.

Och med denna cancer kommer dödsångest, och med den kommer bucket lists! Har ni bucket lists? Det är inte min grej alls. Känns bara fånigt att ha en faktisk lista med grejer jag måste hinna göra/se innan jag dör. Om jag blir påkörd av en buss imorgon så är det liksom inte resan till Mexico som inte hanns med som kommer att kännas mest retligt. Å andra sidan så skjuter jag inte på saker som jag vill och kan göra nu. Jag sparar t ex inte hysteriskt till min pension och snålar i vardagen. Missförstå mig rätt, jag sparar ansvarsfullt så att jag aldrig ska bli fattig på ålderns höst, men jag räknar inte iskallt med att få bli gammal faktiskt. Så det funkar inte att skjuta allt kul framåt i tiden och jag försöker att göra sånt jag vill hela tiden.

Men när jag tänker efter så har jag faktiskt en sak som jag ser fram emot att göra först när jag går i pension: då vill jag ha ett växthus med en massa ätbart i. Jamen du kan väl ha växthus nu tänker ni, men jag menar ett ganska pretentiöst växthus – det vore alldeles för mycket jobb nu när jag jobbar.

Någon som har ett fantastiskt växthus är überenergiska fotografen Heléne Alklid, ni kommer att få läsa mer om henne i ett annat inlägg. Det är så mysigt inrett, och det är flott att få en skiva hemodlad citron i drinken när man är hos henne, jag får verkligen slita mig därifrån när jag hälsar på. Jag frågade henne om hon kunde ta några kort så att jag kan visa er, och en fotograf kan ju såklart inte bara gå ut med mobilen och ta lite bilder och gå in igen som vi andra, hur skulle det se ut. Njut av hennes vackra bilder nedan.

På återseende! /Katarina

 

 

 

4 kommentarer

  1. Wow så fina bilder! Känner som du med cancer… den är överallt och i alla åldrar. Sitter just nu i väntrummet på cellprovsmottagningen, så jätteviktigt att kolla upp cellförändringar och gå dit när man blir kallad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *